Monday 28 June 2010

Viva la revolution!

És Syd megint itt lóg. Előszőr hullafáradtan aludt a kanapén, de amikor gyanús mozgásokba kezdted - elmentem a fürdőszobába - felélénkült és követett. Aztán kiment ugatni, most meg eszik.
Most épp a gazdájánál kéne ugatnia (és idővel ennie), de Syd belázadt. Ő nem, neki ez így nem fog menni és történjen már valami.

Kezdjük ott, hogy a gazdák majd 200 kilométert utaztak, csak hogy megnézhessék, hoztak egy zsák kaját (bekajálta), dobáltak neki botot, ODAVOLTAK. Ezért szombaton bepakoltuk és levittük az új helyre.

Mission: Új hely.. Szombat, 14.34
Kerítés körbejárva, 2 lyuk kiszúrva! Ígéret a lyuk megjavítására. Lakás megtekintése, ígéret a kutya előszobába való beengedésére. Odavagyunk. Kutyaház, kutyatál, kutyakaja, kutyabál, kutyanyakörv, kutyacucc prezentálása. Minden okés. Syd külön kap egy színes nyakláncot, iszonyat jól áll neki.
3 éves kislány felébred, első kérdés: Hol a Sydney, megjött már? Elolvadás.
Szerződés aláírása. Szerződésben kikötve póráz-nyakörv-kerítás kombóra, aláírva.



Mission accomplished



Mission: Depressziós kutya: Vasárnap, 21.15
Telefonon hírek - depressziós a kutya. A kutya a nevére elfut, nem jön. Email kéretik a parancsszavakról, amiket már ismer, mert nem hallgat rájuk.
Kutya kihányta a gombás tésztát, talán beteg?
ÁMDE: két kislány játszott a kertben, Syd csatlakozott és boldog volt. Tanács (másodkézből is, hisz ment a segélyhívás PBK-nak): többet engedni a házba, simogatni, beszélni vele, TÜRELEM!
Ígéret kutya házba való beengedésére éjszakára.

Mission: Kutya eltűnt: Hétfő, 8.37
SMS - Sydney elszökött, hajnali 5kor kiereszteve a virágoskertbe (nem a bekerített részbe), 7.30kor nem látni sehol. Utasítás: azonnal keresni, riadó indul.
Egyik gazdi keresni indul a faluban.
Node.. 9.57kor telefon - PBK indul a faluba, mert a gazdák NEM keresik. Ők nem érnek rá (kislányok végett). Code red
Fórum - telefon - plakát - ismerős, önkéntes - ismerős - postás - plakát. Fórum, fórum, mivanmáááááá....

És meglett :) A kutya is, valamint a döntés, hogy ide többet kutyát soha, se Sydney-t, se mást, remélhetőleg semmilyet.
A probléma többek között ott volt, hogy amikor meglett, nem volt rajta a nyakörv az irányadó bilétákkal. Ha meg is lett volna, sem segített volna rajta sokat, mert a gazdik levették a telefonszámos bilétát, mert a) meglazult, b) kicsúszott a papír - nem volt teljesen érthető.


Mission: Syd összeszedése: Hétfő, 14:59
Indulás irodából Pestre, előbb Fressnapf, hogy legyen megint nyakörve-póráza (narancssárga lett!), utána nem jó Budán találkozni (a hősies megtaláló önkéntes már más kutyához angyalkodott), hanem Pilisszentivánon inkább, oda került most kutya.
Bécsi út bedugult, de legalább jó műsor volt a rádión. Erről többet nem szeretnék mondani. Aztán odataláltam :) Kicsi Syd jól volt, örült, jött, hülyült és magyarázta, hogy mire volt ez az egész jó, hisz ugyanoda lyukadunk ki megint, csak ő közben nagyon megijedt. Megnyugtattam, hogy keresünk majd jobb gazdit, most azért jöhet velem. Amíg el nem értük a falut, nyugodtan feküdt hátul a kocsiban, de amikor a ház közelébe jutottunk, úgy viselkedett, mint aki most előzte le a Télapót. Örült! (szerintem aki leelőz egy repülő rénszarvasszánt, ami egy éjszaka alatt ellátogat az összes keresztény gyerekhez, akár örülhet is).

Mission: Nyakörv, biléta: majd ha arra járunk
Syd felé menet csörrent a telefon: megtalálták a nyakörvet egy közeli kertben, a számomat a bilétán (ugyanaz a biléta, ami nem volt rajta mert le- vagy kicsúszott). A nyakörv viszont egyértelműen lecsúszott (szóltunk, hogy kell bele még egy lyuk, így túl laza), amikor Syd begarázdálkodott egy kerbe. Megyünk a bilétákért, amikor arra járunk, a nyakörv a gazdié.

Mission: Férj nyugtatása: soha nem fog sikerülni, úgy igazán
A tényálladék elmagyarázása. Meggyőzés, hogy az egyetlen lehetséges reakció Syd ismételt befogadása. Kinyilatkoztatás, hogy ha van jobb ötlet, akkor szívesen hallgatjuk. (Nincs jobb ötlet.)
Férj hosszas panaszáradata kutya jelenléte miatt, miközben simogatja a fent nevezett kutyát. Panasz, hogy fent nevezett kutya nem is köszönt. Sydre való csúnyán nézés, figyelem felhívása, hogy a ház urának köszönni nem csak udvarias, de életmentő lehet. Syd egyetértően csóvált.
Valamint Férj javaslata, Syd kutya lecserélésére nézve, hogy inkább egy másik kutyára vigyázzunk, de ez a létszámon felüli túlságosan odaszokik. Magyarázás, hogy mivel kezdő vagyok, problémamentes kutyát kaptam, a többivel nehezebb. Felháborodott szemöldök-emelés: 'Az, hogy kezdő vagy, mégis mit jelent a JÖVŐRE NÉZVE?'
Kuncogó hallgatás, majd blogírás.

Ui: a macska ismét neurotikus tüneteket produkál, szerintem figyeli, amikor érkezik a kocsi és levonja a megfelelő következtetéseket.

No comments:

Post a Comment